Home Nieuws Nieuws BK toernooi afgelast
BK toernooi afgelast PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 24 maart 2009 10:47

Het BK toernooi 2009 is helaas definitief afgelast, hieronder de mails die Bert kreeg van de wedstrijdleiding van het BK Toernooi:

 

  • 30 maart 2009:

Helaas, helaas, helaas!

Zojuist heb ik een gesprek gehad met Truus van Mil, beheerster van de Veluwehal, en zij vertelde mij dat het bedrijfsvolleybal 2009 er voor 99,9% niet meer in zit. Morgenmiddag om 15:00 komt er een officieel persbericht maar wij hopen morgenochtend vroeg (voor ruim een week) te vertrekken naar onze kinderen in Roemenië. Ik had met Truus afgesproken dat zij mij vóór de pers zou informeren zodat ik u allen ook op tijd in kennis zou kunnen stellen.

Het blijkt dat het zwembad al wel binnen afzienbare tijd (een paar weken) weer wordt opengesteld maar de sporthal schijnt veel meer problemen op te leveren. Het enige alternatief wat in aanmerking zou kunnen komen is de Rijnhal in Arnhem maar als wedstrijdleiding denken wij dat wij dit onze deelnemers, waarvan het overgrote deel 's-woendags op de fiets komt, niet aan kunnen doen. Aan ons toernooi doen eigenlijk teveel teams/sporters mee, was de -heel voorzichtige- opmerking van Truus.....

Dat betekent derhalve: Einde verhaal.

Zoals reeds aangegeven: Het is nog niet voor 100% zeker maar als wij een telefoontje van de Veluwehal krijgen met de boodschap dat wij er maar op moeten rekenen dat voortzetting van ons toernooi 2009 er niet meer in zit, lijkt dat vrij duidelijk.

Na terugkomst uit Roemenië gaan wij als wedstrijdleiding om tafel zitten om te kijken hoe wij organisatorisch een goed einde aan het 'boekjaar' 2009 kunnen geven en tevens vooruitdenken naar het 'boekjaar' 2010.

Zodra wij hierover een besluit hebben genomen, hoort u van ons.

Namens de wedstrijdleiding,

Eddy Meijerink

 

  •  25 maart 2009:

" Vandaag en gisteren is er vrij intensief contact geweest met de gemeente Barneveld en de Veluwehal omtrent de (on-)mogelijkheden v.w.b. ons bedrijfsvolleybal toernooi. Men heeft gezocht naar alternatieven van Apeldoorn-Arnhem-Ede-Veenendaal-Amersfoort-Harderwijk en alles wat daar tussen ligt, maar a. Nergens is een sporthal te vinden met 5 à 6, laat staan 7 volleybalvelden (m.u.v. de Rijnhal in Arnhem) en b. Het meeste is bezet op de woensdagavond. Enige optie was de Reehorst in Ede maar daar zijn slechts 3 velden.

Wat ook eventueel overbleef is de Markthal. "Oude" volleyballers onder ons weten zich misschien nog te herinneren dat toen de Veluwehal in 1976 is afgebrand ook een paar jaar in de Markthal is gespeeld. Echter, dat is voor dit moment geen optie.

In de Markthal zijn geen kleedkamers of douches, de brandveiligheid is beneden alle peil (de hal staat op de nominatie om nog dit jaar afgebroken te worden) maar het belangrijkste: De vloer is van een soort ZOAB, kei en kei hard, slecht onderhouden en erg ruw. Als daar iemand door een ongelukkige aktie wat beroerd neerkomt zijn de gevolgen niet te overzien. En daarvoor kunnen en willen wij als wedstrijdleiding niet de verantwoording nemen.

Wat rest ons?

Zowel de gemeente Barneveld (dhr. Jongman) als de Veluwehal (Truus v Mil) hebben ons zeer nadrukkelijk beloofd dat zodra er iets bekend is van het plan van aanpak wij hiervan onmiddellijk in kennis worden gesteld. Als wij een voorlopige of definitieve datum horen wanneer de hal weer beschikbaar is, hoort u dat van ons. Zou dat op een tijdstip zijn waarbij het restant weken nog maar enkele zouden zijn, dan blazen wij het toernooi 2009 definitief af (helaas!). Mochten er nog een aantal weken overblijven dat de moeite waard is dan gaan we 'gewoon' verder met de competitie.

Tot zover onze info.

Zoals reeds geschreven: Zodra er meer info is hoort u dat (via de mail) van ons."

 

 

  • 24 maart 2009:

"Zoals de meesten van jullie al wel zullen weten, is vorige week donderdag de Veluwehal gesloten in verband met de aanwezigheid van asbest. Het blijkt voor personeel en bezoekers erg mee te vallen voor wat betreft de gezondheid, gelukkig, maar a.s. woensdag 25 maart en (zo goed als zeker) woensdag 1 april zal er geen volleybal zijn.

Boven het plafond van de sporthal en het zwembad zitten asbestplaten, die verwijderd moeten worden voordat de hal weer voor publiek toegankelijk zal zijn.

Hoe lang e.e.a. zal gaan duren? Vanavond zijn wij op de door de gemeente Barneveld georganiseerde informatieavond geweest voor gebruikers van de sporthal maar ook daar kon men niets zeggen omtrent het weer open gaan van de hal. Men verwacht over 1,5 à 2 weken het plan van aanpak klaar te hebben, dat moet door B & W worden goedgekeurd en vervolgens worden aanbesteed. En dan moet de verwijdering van het asbest nog beginnen.

Wat dit voor ons toernooi 2009 betekent? Weinig van te zeggen maar ik vrees het ergste.

Er wordt door de gemeente druk gezocht naar een alternatief in de omgeving maar er zijn twee belangrijke punten die alle mogelijkheden zo goed als onmogelijk maken: De grootte van de hal, liefst zeven maar minimaal zes velden en de beschikbaarheid van de hal. Tot op heden is dat niet gelukt.

We zullen moeten afwachten wanneer de hal weer open gaat en dan bekijken of, in hoeverre en op welke wijze we nog een vervolg aan ons toernooi kunnen geven.

Zodra er enig nieuws is, hoort u dat van ons."

Laatst aangepast op zaterdag, 16 mei 2009 14:10